Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Német katona-egészségügyi delegáció

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2011. január 20., csütörtök 8:24

Német katona-egészségügyi delegáció tett látogatást a Honvédkórházban január 20-án. A háromfős csoport egy szakmai tárgyalássorozat programjának zárásaként ismerkedett meg a kórház működésével.

A Bundeswehr Egészségügyi Szolgálatának sürgősségi betegellátással és egészségügyi tervezéssel foglalkozó szakemberei, illetve magyar katonaorvosok tartottak egyeztetést a műveleti területeken alkalmazható együttműködés továbbfejlesztési lehetőségeiről a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központban 2011. január 19–20-án. A megbeszélés eredményéről a két fél delegáltjai a Honvédkórházban tettek jelentést Dr. Schandl László orvos dandártábornok, parancsnok, a Magyar Honvédség egészségügyi szolgálatfőnöke részére. A jelentést megelőzően a vendégek Dr. Bazsó Péter orvos igazgató előadásában tájékoztatást kaptak a kórház működéséről, alapvető képességeiről és bejárták a Sürgősségi Betegellátó Osztályt.

A területet érintő tárgyalások sorozata ezzel a látogatással nem ért véget, a közeljövőben újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek.

ESZA