Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Jeles évforduló

Szerző: honvédkórház |  2023. szeptember 26., kedd 12:53

Hatvan éve dolgozik a Honvédkórházban Dr. Liptay László nyugállományú orvos ezredes. A jeles esemény alkalmából szervezett ünnepségen köszöntötte Őt az I. Belgyógyászati Osztály, 2023. szeptember 14-én.

Köszöntőt és előadást tartott tanítványa dr. Rókusz László nyugállományú orvos ezredes., az I. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, barátja, sporttársa dr. Nagy Ervin orvos alezredes, psychiáter.

Beszédükben kiemelték; az évek során számtalan, jelentős dolgot tanultak Liptay főorvostól, így az elődök, a munkatársak tiszteletét, az intézményi elkötelezettséget, a belgyógyászat, a szakma szeretetét, az etikus magatartást, a betegek iránti tiszteletet.

Az MH EK Parancsnokság nevében Dr. Deres Péter orvos alezredes, parancsnokhelyettes, valamint Dr Vendrei Gábor orvos ezredes, orvos igazgató, az ÉPC-HK Igazgatósága nevében köszöntötték. A jelen és jövő haematológusai rövid összefoglaló előadásokkal tisztelegtek Liptay doktor előtt.

Dr. Liptay László korábbi osztályvezető főorvos, MH Főbelgyógyász, a Magyar Katonai Katasztrófaorvostani Társaság elnöke, az Amerikai-Magyar Katonaorvosi Konferenciák Programigazgatója (1993-2006), a Magyar Honvédség Tudományos Tanács alelnöke (1993-2006), és nem mellékesen sakk nemzetközi mester, a Budapesti Honvéd örökös bajnoka, a magyar férfi sakkválogatott szövetségi kapitánya (1984-1988), az 1978-ban olimpiai aranyérmet nyert férfi sakkválogatottunk szekundánsa és csapatorvosa is volt.

 

Jó egészséget és további jó munkát kívánunk, Főorvos Úr!

ESZA