Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy Gábor

2024_05_lurdy_surgesz_konferencia_NG (7)

Sürgészek – központban a katona-egészségügy

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) idei Országos Sürgősségi Konferenciájának egyik kiemelt témája volt a katona-egészségügy, melyet a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ állománya mutatott be civil kollégáiknak május 31-én.

2024_04_bakonykuti_role2sator_allitasa_NG (29)

Mobilkórházat telepítettek

Az MH Egészségügyi Központ állománya a ROLE-2 egészségügyi komplexum elemeinek telepítését gyakorolta

654543210e9ba934563019

A kötelességre és az áldozatvállalásra emlékeztek

Katonai tiszteletadással és a kegyelet virágaival emlékeztek meg a világháborúk és az 1956-os forradalom és szabadságharc katonaorvosaira Budapesten, a Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékszobránál, november 3-án, pénteken.

2023_06_stefania_palota_egeszsegugyisek_napja_nagy_gabor_vizjelezett (17)

Semmelweis Ignác követendő példája

A Semmelweis Ignác születése napjával fémjelzett magyar egészségügy napja alkalmával tartott ünnepi állománygyűlést az MH Egészségügyi Központ Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, június 29-én.

P3211998

Rendhagyó pódiumbeszélgetés az MH Egészségügyi Központban

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő képviselőinek részvételével tartottak műhelybeszélgetést az MH Egészségügyi Központ székhelyén, március 21-én, kedden.

P3160284

Egészségügyi eszközök átadásával segítenek

Egészségügyi szakanyagokat szállítottak az MH Egészségügyi Központ telephelyéről Biatorbágyra, március 16-án, szerdán, amelyekkel az orosz–ukrán háború sérültjeinek kívánnak segíteni. Az eszközöket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vette át és juttatja el Ukrajnába.

portre (8)

„Nem csak a célt kell élvezni, hanem az oda vezető utat is”

A tokiói olimpia nem csak a kiváló és büszkeségre okot adó eredményeket elérő olimpikonok számára marad felejthetetlen élmény, de azok számára is, akik a küzdőtér, a pást, a versenypályák mögött segítették, támogatták és még, ha rejtve is, de szurkolásukkal biztatták az élsportolókat. Dr. Molnár Szabolcs, az MH Egészségügyi Központ ortopéd-traumatológus főorvosa a Nemzetközi Birkózó Szövetség orvosi csapatának tagjaként segítette az olimpiai játékok biztonságos levezetését.

oltobusz 20210527

Ismételt segítség

Bánhorváti, Szamossályi és Taktabáj településeken tűntek fel a Magyar Honvédség mobil oltóállomásai május 27-én, csütörtökön. Az egészségügyi szakembereknek köszönhetően a listákon szereplő állampolgárok a Pfizer-vakcina második adagját is megkapták.

6081579f51679842377740

Köszönet az oltóbuszokon dolgozó munkatársaknak

Március óta több, mint tizenkétezer személy beoltását végezték el a Magyar Honvédség Mobil Oltóállomásai. Az oltóbuszok számos vidéki településre jutottak el, lehetőséget biztosítva ezzel az ott élők helyben történő beoltását.

Bordány_KLAC2228

Három megye, öt oltóbusz, több mint hétszáz beoltott

A Magyar Honvédség öt mobil oltóállomása három megyében mintegy 720 oltásra regisztrált állampolgár ellátásáról gondoskodott április 26-án, hétfőn.

ESZA