Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Hírek

DSC05572

Védelem-egészségügyi összevonás Balatonakarattyán

Védelem-egészségügyi szakemberek tartottak szakmai értekezletet Balatonakarattyán.

DSC05389

Széleskörű egészségügyi szűrésen a leendő honvédek

Az “Embert a vasra!” sikeres toborzókampány eredményeként több mint ötszázan jelentkeztek és vonultak be az elmúlt napokban az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályhoz, hogy megkezdjék alapkiképzésüket.

honvedorvos

Honvédorvos – fókuszban a törökországi földrengés egészségügyi tapasztalatai

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ és a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság közös lapja, a Honvédorvos legújabb száma megújult külsővel már elérhető online is.

Csoportkép_AUT_HUN_eü

Katonaegészségügyi diplomáciai találkozó Ausztriában

A 2024-ben magyar parancsnok vezette EUFOR ALTHEA műveletben végzett közös feladatok egészségügyi biztosításának, részleteinek pontosítása érdekében tett szakmai látogatást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ delegációja az Osztrák Védelmi Minisztérium Egészségügyi Főosztályánál.

DSC04654-2

Központban az egészségügy: aktualitások és kihívások

„Új kihívások a katonaegészségügy frontvonalán” címmel rendezett konferenciát az MH Egészségügyi Központ a katonaegészségügyben szolgálatot végző szakemberek közti őszinte tapasztalatmegosztás és feldolgozás érdekében. Ez a fajta tapasztalatcsere nem csak a katonai oldalról, de az egészségügy oldaláról is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a kollektív gondolkodás akár emberéleteket is menthet.

1G9A9102

A légimentőktől tanultak - EUFOR felkészítés légi kiürítésre

Kétnapos szituációs képzésen vett részt a Bosznia-Hercegovinába készülő légi egészségügyi személyzet az MH Egészségügyi Központ és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. szervezésében december 12-13. között Budapesten.

EPC_HK_weplap

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el

MH_KEHOP_projekt_zaroesemeny_20231129_01 copy

Laboratóriumi mérföldkő a katonaegészségügyben

Egy természeti katasztrófa során az elsődleges következmények mellett számos másodlagos egészségkárosító hatás is megjelenhet, például a törmelékekből felszabaduló vegyi, biológiai és esetenként sugárzó anyagok okozta szennyeződések. Ezen lehetséges fizikai, biológiai és speciális kémiai anyagok, valamint a radioaktív sugárzás okozta sérülések és szennyezettség kimutatását teszi lehetővé az a „Reach Back” stacioner laboratórium, amelynek projektzáró eseményét november 29-én, az MH Egészségügyi Központban rendezték meg

14

Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság XXV. Tudományos Konferenciája

A Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság 2023. november 22-én rendezte meg XXV. Tudományos Konferenciáját.

DSC04459

Háttérben és előtérben a katonaegészségügy

Az MH Egészségügyi Központ műveleti vezetési pontja mellé a Magyar Honvédség mobil labor képessége is kitelepült Hajdúhadházra az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlat részeként.

ESZA