Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hírek

6513508189d79817919894

Sikeres katonai orvosi együttműködés

Budapest ad otthont szeptember 26–28. között az immár több mint harmincéves múltra visszatekintő Nemzetközi Katonai Orvosi Konferenciának. Az idei előadások és szakértői panelbeszélgetések a civil-katonai egészségügyi együttműködés lehetőségeire, illetve az orosz–ukrán háború szakmai tapasztalatainak elemzésére fókuszálnak.

IMG_0189_1200

Jeles évforduló

Hatvan éve dolgozik a Honvédkórházban Dr. Liptay László nyugállományú orvos ezredes. A jeles esemény alkalmából szervezett ünnepségen köszöntötte Őt az I. Belgyógyászati Osztály, 2023. szeptember 14-én.

alap_png_ÉPC-HK_1200

Tájékoztatás informatikai leállásról 2023.09.29.

Tájékoztatjuk betegeinket, hogy szeptember 29-én (pénteken) 16:00 órától szeptember 30-án (szombat) 08:00 óráig az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház Sürgősségi Centruma, valamint fekvőbeteg-ellátást végző osztályai az Intézmény teljes területén végzendő informatikai rendszerkarbantartás miatt, nem tudnak fogadni egészségügyi ellátás igénylő betegeket sem a területi, sem az igényjogosultak vonatkozásában. A betegek ellátásának szervezését és szállítását az OMSZ koordinálja a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ erre az időszakra megadott határozata szerint kijelölt egészségügyi szolgáltatók között.

Szülésfelkészítő tanfolyam_1 (2)

Októberi szülésfelkészítő tanfolyam 2023

A Szülészeti-, Nőgyógyászati Osztály szülésfelkészítő tanfolyam következő időpontja. Részletek a cikkben.

TUN_1655

Kilencven éve gyógyítanak Hévízen

Fennállásának kilencvenedik évfordulóját ünnepelte a MH Egészségügyi Központ Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet szeptember 13-án. A hévízi ünnepségen felavatták az intézet első épületét tervező, Kaplonyi László mérnök százados emléktábláját.

Clipboard01

Német kitüntetések a helytállásért

Németország hadereje, a Bundeswehr két kitüntetéssel is méltatta Poprádi-Fazekas Olga őrnagy munkáját a közelmúltban. A katona-egészségügyben dolgozó, tartós, nem fegyveres külföldi szolgálatot teljesítő magyar katonatiszt nagy megtiszteltetésnek veszi az elismeréseket.

64f4d2054baca051403197

Tapasztalatok alapján

Civil és katonai állományban lévő orvosok, valamint műtéti szakasszisztensek vettek részt az „Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma - Plus” (ASSET Plus) elnevezésű, harctéri tapasztalatokon alapuló sebészeti képzésen Budapesten, amelyet a Semmelweis Egyetem Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézetében augusztus 31-én és szeptember 1-jén tartottak. Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) – a Semmelweis Egyetemmel együttműködve – további képzések magyarországi meghonosítását tervezi.

DSC01928

Együttműködési megállapodás: egészségügy és informatika egy helyen!

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Kodolányi János Egyetem együttműködési megállapodást írt alá, amellyel új lehetőségeket kínálnak az egészségügyi informatika specializáción lévő hallgatók számára.

20230904

Adásban a Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet munkatársai

Milyen feladatokban vesznek részt az MH EK Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet munkatársai?

20230829-Vekszler-2

Szakmai delegáció látogatott az MH EK-hoz

Az Amerikai Haderő Európai Parancsnokság (USEUCOM) Tömegpusztító Fegyverek Elleni Programok és Biztonsági Együttműködés szakmai delegációját fogadta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ augusztus 29-én, kedden.

ESZA