Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyerekeket oktat az MH EK katonája

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2021. február 9., kedd 11:44

Az elsősegélynyújtás és balesetmegelőzés fontosságáról tartott előadást és gyakorlati oktatást gyerekeknek az MH Egészségügyi Központ törzsőrmestere, Sarok Máté.

Az Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet munkatársa 2021. február 02-04. között a budapesti Diadal Úti Általános Iskolában és a Micimackó Óvodában tartott oktatást több mint 200 gyermek részére. Az óvodások és az általános iskolások nagy érdeklődést mutattak a számukra különleges ismeretek iránt és lelkesen vettek részt a programban.

A korosztályspecifikus oktatás elengedhetetlen, mivel a törzsőrmester szerint „..nem lehet elég korán elkezdeni a gyermekek oktatását különböző játékokkal, vagy mondókákkal ahhoz, hogy a későbbiekben egy adott szituációban megfelelően tudjanak cselekedni és sérültet ellátni”.

A Pécsi Tudomány Egyetem (PTE) negyedéves mentőtiszt hallgatója 2018. óta folytat tudományos kutatást elsősegélynyújtás és balesetmegelőzés témakörben. 2019. május 10-én a PTE által Zalaegerszegen megrendezett Tudományos Diákköri Konferencián a mentőtiszt szekcióban II. helyezést ért el, amely lehetőséget biztosított számára, hogy idén részt vehessen az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Címkék
ESZA