Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH Egészségügyi Központ

v20240620_ROLE2_konferencia_HVKF_SG_006 (1)

„A mellettem álló bajtársam tud segíteni nekem”

A Magyar Honvédség célja, hogy olyan haderőt teremtsen meg, amely képes hazáját megvédeni. Ennek a célnak a megvalósításához a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ jól képzett katonaorvosi és ápoló állománnyal járul hozzá. Az ennek érdekében létrehozott munkacsoport jelentős lépést képvisel a civil-katonai együttműködés terén.

IMG_5582-preview

Civil-katonai együttműködés

Május 21-én, a civil-katonai együttműködés jegyében Dr. Fejes Zsolt Dezső ezredes, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, Dr. Zsíros Éva alezredes, védelemegészségügyi parancsnokhelyettese és Dr. Tóth Zoltán ezredes, az Egészségügyi Tervezési Főnökség főnöke szakmai látogatást tett a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban. A találkozó célja a kölcsönös tapasztalat megosztás mellett a jövőbeni szakmai együttműködés részleteinek megbeszélése volt.

20240411_095125_HDR

Innováció a katonai egészségügyben: új képességcsomagok fejlesztése

A Magyar Honvédség a nemzetközi szakmai igényeknek megfelelve bővítette laboratóriumi kapacitását, melyek a civil és a katonai egészségügyi vészhelyzetek kezelésére is alkalmasak.

2024.03.19_EUFOR_MNBN_helicopter -18

MEDEVAC képesség ellenőrzés az EUFOR-ban

2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet Magyarország, így a misszió meghatározott egészségügyi biztosítási részeit az MH Egészségügyi Központ szakemberei látják el. Ennek okaként a katonai szervezet nemzetközi parancsnokhelyettese, Dr. Vekszler Péter ezredes háromoldalú egyeztetésen vett részt az osztrák és a német katona-egészségügy képviselőivel.

DSC07024

Háttér támogatás

A Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet Mobil Biológiai Laboratóriuma elkezdte felkészülését a Vigorous Warrior 2024 katona-egészségügyi és a Clean Care 2024 ABV-védelmi többnemzeti gyakorlatokra.

IMG_3665

MH Egészségmegőrző SENIOR Prémium Program

Különböző betegségeket okozó rizikófaktorok feltárása, a magasabb rizikóval rendelkezők kiszűrése, életmódtanácsokkal történő ellátása is szerepel a nyugállományú katonák egészségének és jólétének megőrzésére életre hívott MH Egészségmegőrző SENIOR Prémium Programban, mellyel legutóbb a Felderítők Társasága Egyesület aktív és nyugállományú tagjai ismerkedhettek meg a Stefánia Palotában.

DSC05572

Védelem-egészségügyi összevonás Balatonakarattyán

Védelem-egészségügyi szakemberek tartottak szakmai értekezletet Balatonakarattyán.

DSC05389

Széleskörű egészségügyi szűrésen a leendő honvédek

Az “Embert a vasra!” sikeres toborzókampány eredményeként több mint ötszázan jelentkeztek és vonultak be az elmúlt napokban az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályhoz, hogy megkezdjék alapkiképzésüket.

honvedorvos

Honvédorvos – fókuszban a törökországi földrengés egészségügyi tapasztalatai

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ és a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság közös lapja, a Honvédorvos legújabb száma megújult külsővel már elérhető online is.

Csoportkép_AUT_HUN_eü

Katonaegészségügyi diplomáciai találkozó Ausztriában

A 2024-ben magyar parancsnok vezette EUFOR ALTHEA műveletben végzett közös feladatok egészségügyi biztosításának, részleteinek pontosítása érdekében tett szakmai látogatást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ delegációja az Osztrák Védelmi Minisztérium Egészségügyi Főosztályánál.

ESZA