Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Táplálkozás az egészségmegőrzés szolgálatában

2013. február 18., hétfő 14:47

A MH HK Egészségfejlesztési Intézetének szervezésében második alkalommal került megrendezésre „A korszerű táplálkozási szokások kialakításának lehetőségei a Magyar Honvédség keretein belül” akkreditált továbbképzés 2013. január 24-25-én a mátraházi honvédüdülőben.

A képzésen az MH ÖHP alárendeltségéből azok a csapat-egészségügyi szakdolgozók vett részt, akiknek lehetősége nyílik a helyőrségben dolgozó személyi állományra közvetlen ráhatással lenni – a helyi sajátosságok figyelembevételével – a primer és szekunder prevenciós javaslataink gyakorlatba történő átültetésével. A továbbképzés célja olyan táplálkozással kapcsolatos ismeretek átadása volt, amelyek hozzájárulnak a betegségmegelőzéshez, a személyi állomány egészségének és harcképességének fenntartásához, fejlesztéséhez. A téma aktualitását a személyi állomány körében megjelenő – az éves egészségügyi szűrővizsgálati adatokban is detektálható – elhízás, magas vérnyomásbetegség valamint helytelen táplálkozási szokásokra is visszavezethető egyéb betegségek viszonylag magas prevalencia értékei adják. A képzés témakörei között szerepelt a leggyakoribb betegségek dietoterápiája, a ma oly népszerű táplálék-kiegészítők fogyasztásának szempontjai, táplálkozáspszichológiai ismeretek, a diabetológiai gondozás, az étlaptervezési alapelvek és az MH élelmiszerbiztonságának aktuális kérdései is.

1609150742
ESZA