Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédorvos – fókuszban a törökországi földrengés egészségügyi tapasztalatai

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2024. február 7., szerda 10:07

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ és a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság közös lapja, a Honvédorvos legújabb száma megújult külsővel már elérhető online is.

A Honvédorvos legújabb száma tematikus kiadvány, melyben a tavalyi törökországi földrengés tapasztalatai kerültek fókuszba, hiszen a  természeti katasztrófák sorában talán a földrengések azok, amelyek rövid idő alatt, nagy kiterjedésben képesek pusztítást előidézni, a lakosság körében nagyszámú sérülést és halálesetet okozni.

A katasztrófa kapcsán a nemzetközi szinten összehangolt katasztrófa-segítségnyújtás az utóbbi időben jelentősen felértékelődött. Kiemelt figyelmet kaptak a földrengés kutató- és mentőcsapatok, valamint az azokat támogató és a humanitárius segítségnyújtás részét képző különböző orvosi csapatok tevékenysége is.

 A katonaorvosi szakfolyóirat legfrissebb száma bemutatja a magyar orvoscsoport részvételét a törökországi földrengés katasztrófahelyzetének felszámolásában, a nem éppen konvencionális körülmények között történő mentési tevékenységk elméletét, a nemzetközi földrengés kutató és mentőcsapatok, orvosi alegységek együttes tevékenységét és a társszervekkel való szoros együttműködést, a katasztrófahelyzetek közegészségügyi és járványügyi teendőit, valamint  pszichológiai aspektusait.

A Honvédorvos legújabb száma elérhető online az alábbi linken:

https://www.mhek.hu/images/media/65b8da0b5a823607453787.pdf

 

honvedorvos
Címkék
ESZA